wonen aan de vliet

Het Westeinde is een brede, rustige straat met monumentale panden. Een paar bedrijven zijn er gevestigd, een advocatenkantoor, een accountancy. Op het terrein waar 'Wonen aan de Vliet' zal worden gerealiseerd is het de Vliet die de aandacht trekt.
Het plan is ambitieus. Luxe wonen op een toplocatie. 2 villa's en 4 appartementen op een terrein van ca. 2000 m2.

De 2 gebouwen kunnen alleen maar op deze plek staan. Heel nadrukkelijk heeft architect Tim Schuijt de Vliet een plek gegeven in de ontwerpen. In de beide half vrijstaande villa's wordt de ruimte, de rust en het eigenzinnige van de Vliet naar binnen gehaald door het royale gebruik van glas. Wie de woonkamer binnen komt, ziet als eerste de Vliet door de ramen die van de vloer tot het plafond lopen. In het trappenhuis naar de eerste en de tweede verdieping zijn ook flinke ramen gemaakt zodat de bewoner onderweg naar boven of naar beneden even in kan houden om naar het water te kijken.
Volop hout is gebruikt. Het verhoudt zich prachtig tot het water en vraagt nauwelijks om onderhoud. In de zomer zet u de glazen deuren naar de tuin open en loopt u even naar de vlonder aan het water.

De vier appartementen vormen samen 1 gebouw. Heel nadrukkelijk zijn ze familie van elkaar, maar ieder appartement heeft zijn eigen indeling en zijn eigen bijzonderheden. Ieder appartement is licht en ruim. Net als bij de twee villa's zijn ze ontworpen voor deze plek aan de Vliet.
2 appartementen bevinden zich op de begane grond. De andere 2 appartementen bereikt u met de lift of de trap. De precieze indeling kan nog worden aangepast aan uw woonwensen.

Het ontwerp is gemaakt door architect Tim Schuijt uit Den Haag en is gebaseerd op het door Lucas van den Oever van Archetype ontwikkelde ruimtelijk kader.

 tim schuijt logo.png

Architectenburo Tim Schuijt
Den Haag
T: +31 (0)6 17 48 4298
W: www.timschuijt.com 
E: info@timschuijt.com