Locatie

Voorburg is leuk. In de lange Herenstraat staan veel huizen die in de 17e eeuw zijn gebouwd. Het zorgt voor een sfeertje dat aan Charles Dickens doet denken. Op zaterdag kunt u er dan ook over de hoofden lopen. U vindt er veel kleine, authentieke winkels met kleding, sieraden, kunst. En heel veel restaurants. Het leuke aan het historisch centrum van Voorburg is dat het nog steeds de charme van een dorp heeft.

Eigenlijk kan de bereikbaarheid niet beter. Het NS station ligt op loopafstand en de grote uitvalswegen zijn dichtbij. Boodschappen doet u gewoon in de Herenstraat of in het nabijgelegen winkelcentrum. Het centrum van Den Haag is een kwartiertje op de fiets.

In Leidschendam-Voorburg wonen ruim 70.000 mensen. Er zijn 2 ziekenhuizen, veel scholen voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs en heel veel sportverenigingen.

de vlieT

De Vliet is aan het einde van de 12e eeuw gegraven. Nog altijd loopt zij van Leiden naar Delft, langs Voorschoten, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk over een afstand van circa 30 kilometer. Uiteindelijk mondt de Vliet uit in de Maas.